Tuesday, October 16, 2012

مستند خانه شیشه ای

برای دیدن فیلم روی لینک پایین کلیک کنید

http://www.youtube.com/watch?v=UTRUKuujZVk


این مستند داستان زندگی ۴ دختر جوان است. دخترانی که ننگ نام خلافکار، بزهکار،معتاد، روسپی و .... را با خود به هم راه دارند. دخترانی که با شهامت زندگی خود را در برابر دوربین قرار میدهند تا نشان دهند چگونه در تکاپو هستند تا خود را از منجلاب زندگیی که ، جامعه و خانواده برای آنها درست کرده با کمک موسسه خیریه امید مهر نجات دهند

‫نازیلا دختر ۱۹ ساله که میخواهد خواننده "رپ" شود. کاری که خلاف معیارهای جامعه، خانواده و قانون است. سوسن ۲۰ ساله، مورد آزار شدید جسمی و جنسی توسط برادران معتاد و شوهر صیغه ای خود قرار میگیرد. سمیرای ۱۴ ساله، توسط مادر خود معتاد و به ازای پول ناچیز ، از او سو استفاده جنسی میشود. و در نهایت میترا ۱۶ ساله که نه تنها نقش مادر و زن را برای برادر بزرگتر و پدر خود بازی میکند، بلکه مورد آزار جسمی و بی توجهی عاطفی آنها نیز قرار میگیرد.

‫وجه مشترک تمام این افراد این بوده که میدانستند که حقشان نیست این که چنین زندگی کنند، و سعی در تغییر شرایط داشتند. سمیرا مرتب در فیلم از پدر خود میخواهد که منزلی بگیرد و او را به منزل ببرد. نکته اینجا است که آیا این نگرش برای تغییر بر انگیخته و آموخته شده از موسسین خیریه امید مهر و خصوصا خانم مرجانه حالتی به عنوان بنیان گزار میباشد، یا هر انسان چه کوچک چه بزرگ، چه فقیر چه دارا، و چه سالم چه بیمار خواستار داشتن زندگیی دور از هر آزار جسمی، جنسی و عاطفی میباشد. و بنیان نقش کمکی در پرورش این خواستها را داشته است.

‫موسسه امید مهر با هدف پرورش و آموزش دخترانی که تحت آسیبهای اجتماعی گرفته اند تاسیس شد. این موسسه کار خود را با ۱۵ کار آموز در سال  ۱۳۸۲(۲۰۰۴)  با مدیریت خانم مرجانه حالتی شروع کرد. مرجانه که روان شناس است  ۲ سال تحقیق میکرده که آیا طرح این بنیان عملی است، و تنها پشتوانه قوی و ماندگار او در این کار "عشق به بچه ها بوده و هست" .

‫فیلم خانه شیشه ای چندین زندگی را هم زمان به تصویر میکشد و چنان انها را به هم ارتباط میدهد که گویی زندگی یک فرد را میبینی، و آن فرد دختر آسیب دیده جامعه ایران است. موسیقی متن فیلم که خود شاهکاری است، بر گرفته از شخصیت هر فرد در فیلم تغییر میکند.

‫علی رغم غم ، درد ، جنایت ، دزدی ، دروغ ، اعتیاد ، فحشا ، فقر ، ....... و صفات بد دیگری که به وفور در تک تک افراد فیلم و خانواده و اجتماع اطراف انها میبینی؛ اما فیلم چنان صفات خوبی به بیننده منتقل میکند، که وقتی پا را از سینما بیرون میگذاری میخواهی بر علیه تمام مشکلات اجتماع انقلاب کنی، همانگونه که مرجانه آن را شروع کرد و همانگونه که سوسن ، سمیرا ، میترا ، و نازیلا این مبارزه بی انتها با مشکلات اجتماع را ادامه میدهند.

Thursday, October 4, 2012

با این وضع مملکت ، دارم به اصحاب کهف شک می کنم

با این اوضاع مملکت ، فکر کنم اصحاب کهف 300 سال خواب نبودن ، بلکه همون 2-3 ساعت خواب بودن ، اما یکی مثل مموتی پادشاهشون بوده